Руският президент обаче предупреди сънародниците си да не свалят гарда

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че пандемията от COVID-19 Русия постепенно отслабва, но предупреди сънародниците си да не свалят гарда, предаде Ройтерс.

Русия и Турция спазариха 1 млн. дози COVID-ваксини годишно

Действията на руските власти за борба с коронавируса отговарят на равнището на заплахата и дават положителен резултат - пандемията в Русия постепенно отслабва, каза Путин на съвещание с членове на правителството, цитиран от ТАСС.

Водят преговори за производство на руската ваксина в Сърбия

Броят на заболелите намалява, а този на оздравелите напоследък трайно надхвърля този на болните. По отношение на смъртността положението като цяло е задоволително, ако изобщо може да се говори за това в такива категории. В сравнение с други страни обаче това е така, отбеляза президентът.

Русия поиска регистрация на ваксината „Спутник V“ в Европа

Путин изтъкна, че равнището на заболеваемост в Русия е по-ниско, отколкото в други държави. "У нас на 100 000 души заболелите са 12, което е четири пъти по-малко, отколкото в европейските страни, в много европейски страни", каза той.

Руските здравни власти съобщиха за 19 138 нови случая на коронавирус през последното денонощие, включително 2897 в Москва. С това заразените в страната от началото на пандемията стават 3 793 810.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА