Ръководството на „Барселона” и футболистът ще съдят изданието за изнасянето на данните

Ден след като вестник „Ел Мундо” публикува скандалните разкрития около договора на звездата на „Барселона” Лионел Меси, аржентинецът отбеляза своя гол номер 650 за „каталунците". Според информациите в испанската медия, контрактът на Меси с клуба, сключен през 2017, му осигурява над половин милиард евро за срок от 4 години.

Лео Меси счупи рекорда на Пеле (ВИДЕО+СНИМКИ)

Над 4 евро на секунда, 265 на минута, почти 16 000 на всеки час, 381 000 евро на ден – точно толкова получава Лионел Меси, съгласно договора си с „Барселона”. Изнесената информация предизвика скандал в световен мащаб. За един сезон аржентинецът получава внушителните 139 милиона евро плюс допълнителни бонуси и то на фона на финансовата криза в клуба.

Ръководството на „Барселона” и Лео Меси обявиха, че ще заведат дело срещу испанския всекидневник заради изнесените данни, които са строго секретни. Това не спря медията и тя излезе с нови разкрития, според които десетката на „Барселона” ще получи допълнително близо 39 милиона евро след изтичане на договора въз основа клаузата за „лоялност” към клуба.

Меси е най-добре платеният футболист в света

Снощи на „Камп Ноу” „Барса” си върна на „Атлетик Билбао” за загубата на финала на Суперкупата на Испания и победи баските с 2:1. Мачът се оказа паметен за Меси, който откри резултата в 20-тата минута с красиво изпълнение от пряк свободен удар и по този начин реализира своя гол номер 650 за тима.

„Не парите са това, което ме вдъхновява. Да, те ми позволяват да живея по-добре, но аз живея, за да играя футбол, а не заради финансовата изгода от това. Аз не играя за себе си, а за отбора", казва Меси в интервюто, което предстои да излезе в каталунското издание, предаде Gong.bg.

Думите му дават лъч надежда за феновете на „Барселона”, че той няма да си тръгне през лятото, когато договорът му изтича. През миналото лято Меси направи постъпки да напусне „Барселона”, но се отказа, след като ръководството не уважи желанието му. Тогава той обясни решението си с това, че не иска да влиза в съдебна битка с клуба, в който е играл през цялата си професионална кариера.

33-годишният аржентинец е спряган за богати клубове като „Манчестър Сити" и „Пари Сен Жермен".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.