Това съобщават от социалното министерство

Допълнителна възможност за кандидатстване получават общините, които не са успели до момента да изготвят проекти по операция "Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19", за да осигурят подкрепа за нуждаещите се свои жители. Това съобщават от социалното министерство.

Престоят в кризисен център няма ограничение, на влизане на всеки се прави антигенен тест (ВИДЕО)

С цел да се даде възможност на повече уязвими хора да получават топла храна се предлага срокът за кандидатстване с проекти да бъде удължен до 5.02.2021 г.
Предложението е подкрепено от Министерството на труда и социалната политика. При проблеми с изготвянето на проектите общините могат да се обръщат за съдействие към екипа на Управляващия орган на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане в лицето на Агенцията за социално подпомагане.

През двата етапа на кандидатстване - до края на декември 2020 г. и до края на януари 2021 г., 215 общини и райони на общини са подали проектни предложения за осигуряване на топъл обяд на повече от 53 000 уязвими лица всеки работен ден. Средствата за финансиране на проектите по операция "Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19" ще бъдат възстановени от инициативата на ЕК за преодоляване на последствията от кризата - механизма REACT-EU.

„ИЗНЕНАДА В КУТИЯ ЗА ОБУВКИ“: Благотворителната инициатива на две жени (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА