Осем отделения с пациенти са били евакуирани

Трагедия в Украйна! Трима пациенти и 27-годишна лекарка са загинали при пожар в ковид болница в югоизточната част на страната.

Огънят е избухнал през нощта на първия етаж на здравното заведение, където е реанимацията с пациенти на апаратна вентилация.

Предполага се, че причина за пожара е теч на кислород.

Петима загинаха при пожар в COVID болница (ВИДЕО)

Пожарникарите са открили четирима загинали и са успели да спасят осем души, от които двама ранени, съобщава АФП. Всички жертви са загинали от получените изгаряния.

Един от загиналите е 27-годишен лекар анестезиолог, другите трима са били пациенти на респиратори.

Двамата ранени са медици, които също са получили изгаряния, съобщи във видеоклип, публикуван в социалните мрежи главният лекар Володимир Шинкаренко. Следствието все още изяснява причината за пожара, подчерта той и потвърди, че се е подпалило медицинско оборудване.

Украинският президент Володимир Зеленски изказа искрените си съболезнования на семействата на жертвите и изпрати здравния министър Максим Степанов да проучи инцидента, се съобщава в изявление на президентството.

Степанов заяви, че е възможно пожарът да е бил причинен от експлозия на кислородни бутилки. Огънят се е разпространил бързо, като "практически не е позволил да бъдат спасени тези хора", добави той след посещението в болницата.

Украйна регистрира над 1,2 милиона заразени с коронавирус и 23 229 смъртни случая.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА