Според Димитър Стоянов деветтоният "Кугър" не е подходящ за тази цел

Президентството предлага да бъдат закупени общо шест хеликоптера, които да участват в спасителни акции в планината и да помагат на пострадали при бедствия и аварии. Това каза в ефира на предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Димитър Стоянов, главен секретар на държавния глава Румен Радев. Според Стоянов деветтоният "Кугър" не е подходящ за тази цел.

Главният секретатр коментира и казуса с доклада на OLAF за колите за МВР. 

"Заниженият контрол при провеждане на обществени поръчки със средства от ЕС води до ситуации като тази", заяви гостът.

Борисов за разследването на OLAF: Все някой му е виновен на това президентство

"В съобщението на OLAF се казва, че става дума за измама и злоупотреба със средства. Ясно е посочено, че се разследва промяната в критериите, не договорът или процедурата по сключването му. Докладът на OLAF не сме го виждали, той е в прокуратурата. Никой не е твърдял, че не е сключен от правителство на Бойко Борисов", коментира от своя страна Красимир Ципов, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ.

"Отговор на въпросите, ще даде разследването. Ние не сме били призовавани от разследването", категоричен бе Ципов.

Димитър Стоянов коментира и темата с потвърдената от здравния министър Костадин Ангелов информация, че синът на президента е присъствал на парти в центъра на София.

"Синът на президента не е участвал в шумно празненство, точно това се каза и в прессъобщението, не е и бил задържан от полицията, но нямаме и право да нарушаваме защитата на личните данни на едно непълнолетно лице. Морално недопустимо е министър на здравеопазването да обсъжда по този начин непълнолетен", заяви Сотянов.

Сигналите от OLAF са присъединени към разследване у нас за търговия с влияние

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е. 
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.