Синът на здравния министър Саид Намаки получи първата си доза от ваксината по телевизията

Иран започна програмата си за ваксинация срещу коронавируса, като лекарите и здравните работници са първите групи, които ще получат дози от руската ваксина "Спутник V", съобщи БТА.  Церемония, отбелязваща началото на кампанията за ваксинация, се проведе в болница "Имам Хомейни" в центъра на Техеран и беше излъчена по телевизията. 

За да отговори на опасенията на скептиците, които поставиха под въпрос безопасността и ефикасността на руската ваксина, по телевизията беше показано как синът на здравния министър Саид Намаки получава първата си доза от ваксината.

ДПА отбелязва, че кампанията за ваксинация е била планирана така, че да може да започне 24 часа преди 42-рата годишнина от Ислямската революция в страната през 1979 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР