Победителите ще бъдат обявени на 7 март

Актрисата Мария Бакалова получи поредното си признание. Американско-канадската асоциация на критиците я номинира в категорията "Най-добра актриса в поддържаща роля" за ролята й на Тутар – дъщерята на "Борат 2". Тя ще се бори за статуетката с Елън Бърстин, Глен Клоуз, Оливия Колман, Аманда Сайфрид и Юн Ю-джун. 

Биографичната драма "Манк" води с 12 номинации за наградите "Изборът на критиците", следвана от "Минари" с 10 – и двете продукции са във водещата категория за най-добър филм.

Мария Бакалова с награда от Лондонските кинокритици (ВИДЕО)

За най-добра актриса са номинирани Вайола Дейвис, Андра Дей, Франсис Макдорманд, Кери Мълиган, Ванеса Кърби, Сидни Фланиган и Зендая. 

За най-добър актьор ще се съревновават Бен Афлек Риз Ахмед Чадуик Боузман, Антъни Хопкинс, Гари Олдман, Том Ханкс, Стивън Юн и Делрой Линдо за "Петима от една кръв".

Победителите ще бъдат обявени на 7 март.  

НОВ УСПЕХ: Мария Бакалова с номинация и от Гилдията на актьорите

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.