65 от най-известните музиканти у нас ще получат възнаграждения в размер от 350 до 500 лв.

Държавата с признание към българските артисти от фестивала „Златен Орфей” . 65 от най-известните музиканти у нас ще получат месечни премии в размер от 350 до 500лв. Срокът за получаване на сумите е 3 години.  

С благодарност и чест – така приема момчето което говори с морето -Панайот Панайотов,  новината за премиите на известните ни музиканти. Като победител на „Златния Орфей”  ще получава сумата от 500 лв.

„Артистът винаги има нужда от благодарности и награди  - да бъде сочен с пръст,  в добрия смисъл на думата”, коментира той.

65 родни музиканти с месечни премии за постижения в областта на културата

Казва, че винаги ще помни моментът когато става златният победител от изданието на фестивала през 1980 г .

Мими Иванова и Развигор Попов също са сред наградените. Двамата ще получават по 350 лв. Според тях това е жест на признателност за творчеството на всички артисти, участвали в емблематичния музикален фестивал.

„Беше неочаквано. Каквото и да сме получили, то е добре дошло и благодарим”, каза певицата.

От Министерството на културата посочват, че критериите за определяне на различните премии са обективни.

 „Не виждам причина и основание да се счита, че това е разделение. Разделение може да бъде , ако някой каже – този е бил по-добър , а този не е”, заяви Елиянка Михайлова, директор дирекция „Сценични изкуства” към МК.

Очаква се до дни от НДК да допълнят списъка със заслужили изпълнители , с още имена. А за всички артисти у нас – най-голямата награда си остава признанието на публиката. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.