ВМРО няма да се яви само на изборите, а ще бъде политическа платформа с широко гражданско участие

"Темата с учебниците е много важна, беше направена проверка на съдържанието по наш сигнал преди 2 г. Един учебник за общообразователните дисциплини да се стандартизира, беше нашето предложение. За профилираните паралелки заради измененията на технологиите може да има повече възможности". С тези думи започна участието си в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS доц. Милен Михов, зам.-председател на ВМРО.

По думите му изказването на Нинова за учебниците е политическа манипулация, защото тя споменава конкретен учебник. А това, че в един има методическа грешка, не е обобщаващо за всички.

"Има много екзотични имена на коалиции, политическият PR се развива. Хората реагират на успешен или неуспешен PR, качеството и реалните постижения или грешки на политическите фактори е определящо", смята доц. Михов.

ВМРО разкриха защо се отказват от коалиция

"Разделихме се от ОП и така смятаме, че отправяме послание за преки действия. ВМРО няма да се яви само на изборите, а ще бъде политическа платформа с широко гражданско участие" сподели зам.-председателят на ВМРО.

Според него шествието „Луков марш“ е било дамгосано като шествие на фашисти и крайни представители на ксенофобски организации, но ВМРО се е истанцирало отдавна от тази проява, която не бива да бъде оценявана толкова крайно.

Той смята, че няма да има сериозни пречки за провеждане на изборите.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.