Сред първите ваксинирани ще са медиците, премиерът и работещите в хотелите за карантиниране

Австралия започва следващата седмица да ваксинира населението си срещу COVID-19, след като днес получи първата си пратка ваксини на американската компания Pfizer, предаде Асошиейтед прес.

Вторият най-населен щат в Австралия влиза в нова карантина

Правителството съобщи, че на пристанището в Сидни са пристигнали над 142 000 дози. Сред първите, които ще могат да се ваксинират от 22 февруари, са медиците, обитателите на домовете за възрастни хора и работещите в хотелите за карантиниране. Австралийският премиер Скот Морисън също ще се имунизира в опит да засили общественото доверие в програмата.

ДРАКОНОВСКИ МЕРКИ В АВСТРАЛИЯ: 2 млн. под карантина заради 1 заразен (ВИДЕО)

Австралия реши да не ускорява процедурата за одобряване на ваксината, за да повиши доверието на хората в безопасността на продукта на Pfizer. До момента ваксината на Pfizer е единствената одобрена за използване в страната. Очаква се обаче националният регулатор да одобри скоро и ваксината на AstraZeneca. Австралийските власти са договорили страната да получи 20 милиона дози от ваксината на Pfizer и да получи или произведе 53,8 милиона дози от ваксината на AstraZeneca.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА