Партията е реформирана, точно отпадането на знакови фигури като Георги Гергов е сигнал за това, каза още той

"БСП залага на реформи в няколко сектора: здравеопазване, образование, социална политика и публични финанси. Партията е реформирана, точно отпадането на знакови фигури като Георги Гергов е сигнал за това. Всеки ден в БСП се приемат по 30-40 нови члена". Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Пламен Милев, водач на листата на БСП в Пазарджик.

Сред целите на БСП по думите му са намаляване на неравенствата и демографския натиск.

Също така по-достъпно здравеопазване, безплатни лекарства за деца до 14 г., болниците няма да бъдат търговски дружества, здравноосигурените няма да доплащат. Ще има и държавна гаранция за инвеститорите.

Според него не повече 1,1 млрд. са нужни за тези цели, повечето ще са за покриване на дълговете на големите общински болници.

Като други приоритети той спомена въвеждане на статут на защитени болници – в трудно достъпните и пограничните болници. Освен това създаване на регионална здравна карта, с включени ДКЦ, малки общински болници и всички останали здравни заведения в региона. 

"Имаше забавяне на мерките, докато стигнат до фирмите, те фалираха. А близо 1/3 от заведенията няма да отворят в понеделник", смята Милев.

Той сподели, че е изненадан от преминаването на Иван Иванов от БСП във ВМРО.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.