Футболната ни легенда говори в „Здравей, България"

„Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема. Животът ми е към края си, време е да опитам малко от политиката”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” футболната легенда Димитър Пенев относно решението му да участва в изборите.

„Доста години минаха. Следил съм и политика, и спорт. Виждам, че младежта изостава по отношение на физкултурата. Това е една от причините да вляза в политиката, за да се променят нещата. Получи се леко „земетресение” между собственици на клубове заради решението ми. Питаха ме защо влизам в листите на „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“. Другите партии винаги или ни прескачаха, или ни забравяха”, поясни той.

Пенев е вторият представител от футболните среди в екипа на Веселин Марешки. Вчера бе потвърдено и включването на Петър Жеков, първата „Златна обувка“ на България.

Димитър Пенев влиза в политиката

„Не съм се притеснявал да застана зад Марешки. Преди дни се срещнахме с хората му", поясни Димитър Пенев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.