Пречи се на президента да се обръща към гражданите

"Противопоставянето между президентството и правителството се изостря на значими дати. Имаше забрани да се провеждат събития, за да се попречи на президента Радев да се обърне към гражданите", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“.

Според него дори на най-високо политическо равнище е имало фрази и реплики, които оскверняват Националния празник 3 март.

Относно двамата американски сенатори, които призовават за гарантиране върховенството на закона в България, Василев смята, че това е политическа позиция, която не е официална позиция на Сената на САЩ, а Румен Радев е дал политически отговор на сенаторите и не е направил грешка да го направи.

Васил Василев смятя, че санкции срещу Русия не работят и само се усложняват отношенията между страните.

За новата кандидатура на президента Радев Василев смята, че той много добре е избрал момента да го направи, защото големият сблъсък на политическите сили ще бъде през есента между Румен Радев и Бойко Борисов. Той е убеден, че предстоящите парламентарни избори няма да родят нищо продуктивно.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.