Мерките бяха предложени на заседание на софийския щаб от Фандъкова

Затягат мерките в София. От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, а всички заведения, в това число и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с ограничено работно време до 22.00 ч. Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на действие на тези мерки към момента е двуседмичен – от 12 до 26 март. Това реши Софийският оперативен щаб на заседанието си в сряда.

ЕПИДЕМИЯТА СЕ РАЗРАСТВА: Затягането на мерките отново е на дневен ред (ОБЗОР)

"По предложение на директора на СРЗИ д-р Пенчев се обмисля затягане на мерките при продължаващ ръст на заболеваемостта с преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите", написа Фандъкова във Facebook.

Рекорден брой нови случаи на COVID-19 у нас от началото на годината

❗️ Днес, на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19, ще предложа на територията на...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Сряда, 10 март 2021 г.

Столичната община, Столичната здравна инспекция и СДВР започват засилени проверки за спазването на мерките в търговските обекти, ресторантите и заведенията, както и в градския транспорт. Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от вкъщи или на смени, където е възможно. 

В домовете за социални услуги на територията на общината се забраняват посещенията на външни лица. Спира и провеждането на организирани екскурзии, фестивали и събори, при които се планира събиране на голям брой хора на открито.

Софийският оперативен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за ученически състезания и олимпиади, които са планирани за месец март, в това число и пролетните математически състезания, които трябваше да се проведат в края на месеца.

❗ От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, а всички заведения, в това...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Сряда, 10 март 2021 г.

По последни данни София премина прагът от 500 заболели на 100 хил. души. Притеснителен е фактът, че средната възраст на заразените с COVID-19 продължава да пада, като към днешна дата тя е 51 години. Чувствително се увеличава и натискът върху здравната система – за 14 дни общият брой на хоспитализираните нарасна с 645 души. С 30% се увеличават позвъняванията към Спешна помощ за случаи с коронавирус.

По данни на СРЗИ общият брой на ваксинираните граждани на територията на Столичната община е над 86 хил. В днешният ден продължават ваксинациите на граждани, които ще бъдат членове на секционни комисии на парламентарните избори и са заявили желание да бъдат имунизирани.

В последната седмица екипите на СДВР са проверили 298 търговски обекта. Над 1400 проверки са направени от екипите на Столичен инспекторат в търговските центрове, както за носене на маски, така и за недопускане на струпване на по-голям брой посетители. 1912 са проверките за спазване на карантината.