1000 лева минимална работна заплата при следващо управление на ГЕРБ

"Не предвиждаме промяна в данъците, а диференцираните ставки ще останат, докато е предвидено, за да се подпомогнат засегнатите сектори", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Николина Ангелкова, кандидат за депутат от ГЕРБ. 

Тя заяви, че основните и най-близки цели на ГЕРБ са да подпомогне засегнатите от пандемията бизнес сектори.

Също така Ангелкова информира, че в програмата на партията акцент е образованието, като стремежът е да се постигне добър преход между професионалното образование и бизнеса. Част от програмата са и индустриалните паркове, привличане на чуждестранни инвестиции.

Бившият министър на туризма изрази притесненията на бранша за предстоящия летен сезон, но е убедена, че ще се направи всичко възможно за тези, които искат да посетят България, да го направят по най-достъпен начин, съобразно обстановката.

Тя подчерта, че е важен балансът между запазването на здравето на всички и развитието на туристическия бранш и икономиката като цяло.

Кандидатът на ГЕРБ заяви, че целта за следващия евентуален мандат е минималната работна заплата да бъде 1000 лева, а на средната работна заплата - 2000 лева.

Тя подчерта, че това не са предизборни цели, а са обещания, които могат да се изпълнят, като през годините е доказано, че ГЕРБ прави това.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.