Той направи изказването след доклад на американското разузнаване

Американският президент Джо Байдън заяви, че руският държавен глава Владимир Путин ще понесе последствия заради опитите му да повлияе на резултатите от президентските избори в Съединените щати през 2020 година в полза на Доналд Тръмп.

В интервю за Ей Би Си нюз Байдън бе категоричен, че Путин „ще си получи заслуженото“, но не пожела да уточни за какви последствия говори, като само отбеляза лаконично: "Скоро ще разберете!"

САЩ подготвят нови санкции срещу Русия

Байдън отправи следното предупреждение.

„Ще плати цената. Имали сме дълги разговори. Познавам го относително добре и разговорът ни започна с думите: „Познавам те и ти ме познаваш. Просто бъди готов. Поглеждал съм го в очите и съм му казвал: „Ти нямаш душа“. Путин отговори: „Разбираме се един друг“. Вижте, най-важното нещо, когато си имаш работа с чужди лидери, а аз съм имал работа с доста такива в моята кариера, е просто да познаваш човека срещу теб“.

Американският президент каза, че скоро ще разберем каква ще е цената, която Кремъл ще плати, а на директен въпрос на водещия дали смята Владимир Путин за убиец, Джо Байдън отговори утвърдително.

Интервюто на Байдън последва вчерашния доклад на разузнаването, според който руският президент е знаел и вероятно е ръководел руски опити за манипулация на президентските избори в Съединените щати миналата година.

Целта на Москва е била да помогне на Доналд Тръмп да спечели вота чрез фалшиви и подвеждащи обвинения срещу Джо Байдън, сочи документът от 15 страници.

Очаква се следващата седмица Вашингтон да наложи санкции на Русия заради доклада, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на анонимни източници.

Източник: БНР