Шофьорите да карат разумно, призовават от АПИ

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. 425 машини са обработвали настилките през нощта, снегопочистващата техника е в 24-часов работен режим, съобщават от АПИ.

Оттам апелират към шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Изключително динамична метеорологична обстановка. Към момента всички пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия”, заяви председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” Георги Терзийски.

Ограничения има за автомобили над 12 тона на прохода „Петрохан”. Другите проходи са проходими.

 

Видео: Моята новина

През нощта и сутринта имаше обилни снеговалежи на автомагистралите. На „Хемус“ бяха 46 снегопочистващи машини, като в отсечката от София до 55-ти км работиха 30 машини, на АМ „Струма“ - 25, а на АМ „Тракия“ - 45, съобщи още Георги Терзийски. 

Той уточни, че верижната катастрофа на магистрала „Хемус” тази сутрин е затруднила работата на снегопочистващата техника. „След като беше позволено от органите на Пътна полиция и участниците в катастрофата бяха изтеглени, снегопочистващите машини за много кратко време възстановиха движението”, заяви Терзийски.

 

Тежка катастрофа с 5 коли на АМ „Хемус“, има пострадали (ВИДЕО)

В Асеновград снежната покривка е 5 - 6 см., като снегът продължава да натрупва. Най-много сняг на територията на града има в кв. „Горни воден” и „Баделема”. В планинските райони има над 40 см. Там вали от снощи. Бедстващи хора няма. Аварии също няма. Има леки прекъсвания на тока, като токови удари, но те са били за кратко. Проблеми по пътищата също няма. Проходими са при зимни условия. Почистват се интензивно. Всички машини, с които разполага община Асеновград, са на линия. В момента се чисти балканската и равнинната част от населените места в общината. Общо 9 - 10 машини чистят, като до час ще пристигнат машини и на територията на града, приоритетно ще се чистят стръмните улици в кв. „Изток”, кв. „Баделема” и кв. „Горни воден”.