Жертвата е криминално проявен

Скандал за пари е довел до стрелбата в Стара Загора, при която беше убит 35-годишен мъж. Той е бил криминално проявен, а стрелецът е имал законно притежаван пистолет. Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на задържания за стрелбата 37-годишен бизнесмен. Сигналът за убийството е подаден на тел. 112 от свидетел.

Убитият мъж е известен с прякора Стамбето. Има дълго криминално досие и ефективни присъди. Имал е бизнес отношения със собствениците на фирмата за бързи кредити, в чийто офис е станала стрелбата.

 

Стрелецът е използвал законно притежавано оръжие при възникналия спор между мъжете.

„Причината за стрелбата е неуредени финансови взаимоотношения между извършителя на деянието и на пострадалия, като между тях двамата е възникнал инцидент, който е прераснал в стрелба”, обясни окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Убийството се е случило във вътрешно помещение на офиса за бързи кредити. Това е причината почти никой от квартала да не разбере, какво се е случило вътре.

 

„Иззети са веществени доказателства. Най-вероятно е възникнал скандал вътре в помещението. Убитият е работил за кредитната компания. Тепърва ще се установява дали жертвата е дължал пари на извършителя”, обяви комисар Валентин Георгиев, началник отдел „Разследване” на ОД МВР-Стара Загора.

Прокуратурата ще повдигне обвинение за убийството на 37-годишния мъж, който е стрелял в офиса. Извършват се и допълнителни разпити.

 

 

„Днес предстои привличането му към наказателна отговорност. На този етап не е дал показания. Образувано е досъдебно производство. За подобно престъпление законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Работи се по няколко основни версии за убийството. Една от тях е именно възникнал скандал заради финансови проблеми. У убития е намерен нож, за който обаче няма данни да е използван по време на кавгата”, коментира още Атанасов. 

 

 

Репортер: Георги Манев

Стрелба в офис за бързи кредити в Стара Загора, има загинал (ВИДЕО)