ГЕРБ ще запази данъчната си политика при следващо управление

"Искам бизнесът да работи, но е важно и здравето на хората, когато работниците са здрави, бизнесът работи  и икономиката върви напред"това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS настоящият министър на икономиката Лъчезар Борисов и кандидат за депутат от управляващата партия ГЕРБ.

"Близо 2 млрд. лева са изразходвани по разплащания, свързани с подпомагане на бизнеси, засегнати от пандемичната обстановка. За засегнатите бизнеси мерките за подпомагане продължават", информира още министърът.

Той допълни, че в България по време на криза са се вдигали заплатите, което е показател за добро справяне на бизнеса.

Лъчезар Борисов заяви още, че за модернизация на бизнеса се предвиждат допълнителниче 2,6 млрд. лева и добави, че данъчната политика ще останен същата, защото тя е доказала, че работи, запазва се и плаският данък.

"Предвидени са средства и за дигитализация, за саниране и други дейности, свързани с Зеления пакт", допълни още Борисов и информира, че в бъдеще се предвижда да се използва водорода като енергийно гориво.

За приемането на еврото министърът е убеден, че България ще се прави със срока, а самото приемане в Еврозоната още повече ще увеличи кредитния рейтинг на страната, който и без това е висок, въпреки кризата.

Изплащането на парите за бизнеса продължава през април и май

Относно проблемите на туризма Лъчезар Борисов очаква по-добър сезон от миналата пандемична година, като отново се разчита много на бъларските туристи.

Той заключи, че ГЕРБ има основание да очаква голяма подкрепа на изборите, изхождайки от добре свършената работа и видимите резултати.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.