То беше простреляно смъртоносно в дома на обвиняемия

Пуснаха под гаранция от 5 000 лева мъжът, който беше задържан след смъртта на 8-годишно момче в Мездра. Детето беше простреляно смъртоносно в дома на обвиняемия. Днес Врачанският окръжен съд отмени определението на Районен съд – Мездра за постоянно задържане под стража. Гаранцията трябва да бъде внесена в 10-дневен срок.

ЕКШЪН В МЕЗДРА: 70 души щурмуваха къщата, в която почина дете (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сред мотивите на съда за по-леката мярка са, че задържаният не е осъждан, регистриран е като земеделски производител, не поддържа контакти с криминално проявени лица. Според магистратите той се ползва с добро име в обществото и има постоянен адрес на територията на града, където реално пребивава и няма опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Има задържан по случая със смъртта на 8-годишното дете от Мездра (ВИДЕО)

Мъжът беше обвинен за това, че на 8 януари 2021 г. в Мездра е държал огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност при съхранението му. В резултат на това е последвала смъртта на детето, като "деецът не е искал и допускал това". Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.