"Медицинските сестри трябва да получават минимум 1400-1500 лева", каза още медикът

"Не вярвам, че все още има хора в България, които да продължават да смятат, че коронавирусът е "грипче". Този вирус все още е нов, проучваме го и се опитваме да прилагаме лечение. Той засяга много органи в човешкото тяло и поразява кръвоносните съдове при половината от заболелите, сподели лекарят личния си опит в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS д-р Галина Таваличка, водач на листата на "Изправи се! Мутри вън!" в Кюстендил. 

Според нея тежкото положение в Кюстендил със заразата е било такова заради неефективните мерки, които са били хаотични и понякога парадоксални.

Специалистът допълни, че в сегашните случаи има заразени цели семейства, заради по-лесното предаване на заразата, а 74 души са болните от COVID в момента в болницаат в Кюстендил.

Д-р Таваличка информира, че липсата на персонал за попълване на графиците в болничното заведение принуждават директора на болницата в Кюстендил да дава дежурства, нощни и дневни, в спешно отделение и COVID отделение.

Проф. Симидчиев: Нужна е законодателна рамка с ясно структурирани правила за справяне с пандемията (ВИДЕО)

Кардиологът каза, че Мая Манолова я е убедила да влезе в политиката. Лекарят иска да се случат такива промени, че болниците в по-малки населени места да не са в състояние, което не отговаря на болнично заведение от 21 век.

Кандидат-депутатът смята, че е нужно да се осигурят по-добри условия на труд за медицинските сестри, като техните заплати трябва да са минимум 1400-1500 лева.

Относно мерките срещу заразата, тяхното отпускане и затягане, за нея те трябва да се прилагат единствено след решение, взето само по медицински критерии.

Д-р Галина Таваличка сподели, че успява да се справи със задълженията си като професионалист благодарение на семейството си.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.