Скандалът предизвика бурни реакции в интернет

Истински хаос настана на подиума на конкурса "Мисис Шри Ланка". Миналогодишната носителка на титлата демонстративно свали короната на победителката и я прогони от сцената.  

Видеозапис на събитието показва победителката в конкурса за 2019 г. и настояща носителка на титлата "Мисис Свят" Каролайн Джури, която се обръща към публиката след обявяване на новата победителка и подгласничките й. 

"Има правило, според което участничките трябва да са омъжени да не са се развеждали. А Пушпика де Силва е в процес на развод. Затова казвам, че короната отива при първата подгласничка", заявява Джури.

НАПУК НА КИЛОГРАМИТЕ: Първата Miss Plus Size у нас (ВИДЕО)

Тя прекосява сцената, сваля короната от главата на Пушпика де Силва и я слага на главата на първата й подгласничка. Де Силва напуска сцената разочарована.

Инцидентът се разигра на фона на тържествена музика, подготвена предварително, за да се отбележи подобаващо върховия момент в конкурса. 

 

В понеделник във Facebook Де Силва съобщи, че не е разведена, а живее отделно от съпруга си.  

Първата "Мисис България" - жител на света

Отличието й бе върнато на пресконференция, след като организаторите на конкурса потвърдиха, че Де Силва не е разведена и й поднесоха извиненията си. Джури била инструктирана също да се извини, но още не го е сторила. 

Победителката в конкурса "Мисис Шри Ланка" се състезава на световния конкурс "Мисис Свят".