Прави се основно почистване и дезинфекция

Училищата в страната се готвят да посрещнат част от учениците си от понеделник. В сградите се прави основно почистване и дезинфекция. Много от стаите бяха използвани за изборите на 4-ти април.

Според заповедта на здравния министър от утре присъствено в училище се връщат най-малките ученици от 1-и до 4-ти клас. С тях ще учат и децата от 7-и, 8-и и 10-и клас за срок от две седмици.

Кои ученици ще продължат да се обучават дистанционно (ЗАПОВЕД)

От 26 април на чиновете ще седнат  5-и, 9-и и 12-и клас. Според предварителните разчети последни компютрите ще оставят учениците от 6-и и 11-и клас. Сочената за тях дата е 17-и май.

Засега епидемичната обстановка е обявена до края на април, ако бъде удължена, вероятно и ротацията на класовете ще продължи.

Преди да седнат на чина учениците от столичното 37 училище ще преминават през термокамера за проверка на температурата, а за да няма струпване на деца са осигурени два входа на сградата. Утре тук ще посрещнат почти всички ученици, с изключение на пети клас, защото останалите випуски са само с по една паралелка.за срок от две седмици.

За да бъдат сигурни за здравето в училище, преди да бие първият звънец, всички в столичното 37-мо училище ще бъдат преглеждани.

„Медицинско лице следи за грипоподобни симптоми и съответно отстраняването на лице, ако има такива”, каза директорът на учебното заведение Цветомира Георгиева.

 

 

Така г-жа Емилия Борисова пак ще разказва уроците по история, не пред камерата на компютъра, а на живо.

„Ние успявахме, въпреки трудностите да провеждаме индивидуални консултации и поддържахме интензивна комуникация с техните родители”, каза тя.

Най-нетърпеливи да се върнат в клас се оказват абитуриентите, на които им предстои матура.

„Втората ми матура ще е Философски цикъл. В последния момент го реших и се надявам да се справя. В училище е много по-забавно”, разказа Яница Здравкова.