Грози ги санкция от 20 до 50 лв.

127 са глобените пешеходци днес при акция, проведена от пловдивската полиция. Засиленият контрол на органите на реда, цели подобряване на дисциплината на пътя от страна на пешеходци и водачи.

Във времевия диапазон от 10 до 16 часа служители на ОД на МВР Пловдив са проверили 542 водачи, а констатираните нарушения на водачи и пътници , за които е взето административно отношение по ЗДвП са 967. Установените случаи за нарушения от страна на пешеходците са 127, като при 7 от проверките са съставени актове за неспазване на светлинните сигнали на светофарната уредба и внезапно навлизане на пътното платно.

120 са санкционираните пешеходци, пресекли на необозначени за целта места, с което са рискували живота си и са създали предпоставка за пътнотранспортно произшествие. 238 са констатираните нарушения по ЗДвП, извършени от водачи-а това са п оловината от общия брой проверени шофьори. 177 от тях са глобите по фиш, а актовете са 61. Припомняме, че глобата за водач, отнел предимство на пешеходец е 50 лв. , а при констатиране на нарушението се отнемат и контролни точки от талона.

Изпотрошиха и обраха заведение в Пловдив за трети път

Пешеходците ги грози санкция от 20 до 50 лв, като по- високата глоба се налага за преминаване на червен светофар или за прескачане на пътни заграждения. Бързо производство под надзора на прокуратурата е започнато срещу водач, управлявал МПС под въздествието на наркотични вещества. Три са актовете за водачи, преминали на червен сигнал на светофара, а в 14 от случаите проверяващите са констатирали, че водачите говорят по мобилен телефон, докато шофират.

24 от шофьорите са били небрежни към своята сигурност, пренебрегвайки задължението да използват обезопасителен колан, за което е взето административно отношение. Освен за пресичане на нерегламентираните за целта места, за неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платно за движение, полицейските служители следяха за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри. 86 са констатираните нарушения за това, а извършилите ги водачи са получили глоби по фиш.

Кога пускат движението по ремонтирания участък от Околовръстното на Пловдив

Не са малко и водачите, които не са били с изрядни документи по време на проверките – фишовете за това нарушение са 27. Глобените за неправилно паркиране и престой са 28 . При 19 от проверките е установено, че водачите са се качили зад волана на технически неизправни автомобили, а 17 са глобените водачи, които не са използвали светлинна сигнализация.

Продължава засиленият контрол и по спазването на скоростните режими. От 9 до 12 април камерите на пловдивската „Пътна полиция“ са заснели 3 656 нарушения. Техническите средства са документирали нарушенията, извършени от водачи, които не са се съобразили с максимално допустимата скорост по пътищата в Пловдив и областта.