Георги Харизанов: В момента никой не се готви за избори

"Бойко Борисов излиза в отпуск вероятно по лични причини, но и друга причина е, че не иска да бъда обругаван и обиждан в парламента. Той не иска да бъде обиждан лично, нито ГЕРБ, нито хората, които са гласували за партията", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Нидал Алгафари, писател и експерт по политически PR.

Той отбеляза, че при изброяването на "старите муцуни" Борисов е пропуснал да спомене само хора от ДПС.

Харалан Александров: Партиите на протеста ще формират управление (ВИДЕО)

Алгафари предположи, че разпускането на Националния оперативен щаб става, за да се спаси името на участниците в него, които са медици с авторитет.

"Предизборните обещания трябва да се спазват, но когато влезеш в голямата игра, търсиш да реализираш нещо мъничко, така се случва с всички", заяви още Нидал Алгафари  по отношение предизвикателствата пред "Има такъв народ", но добави, че Крумови закони срещу грешки в ефир са неприемливи.

Манолова: Ще предложим цялостна концепция за борба с корупцията

В предаването политическият анализатор Георги Харизанов отбеляза, че депозирането на оставката е символичен акт и тя може да се връчи лично или не.

Той подчерта, че от политическите сили сега в парламента ДПС се държат изключително професионално

Христо Иванов: Българските граждани искат законност, правила и здрави институции

За него е опасно е в момента да изглежда, че ГЕРБ правят нещо на инат, защото да се обидиш на обществото не води до нищо добро, за което пример бе Иван Костов.

Според него не е имало нужда от разпускане на НОЩ.

"Редно е партиите да с иизпълняват обещанията, ГЕРБ в голяма степен се придържаха към обещанията сипрез годините", констатира Георги Харизанов и добави, че от "Има такъв народ" имат шанс да внесат всичко, което са искали да променят, включително мажоритарен вот.

Харизанов заключи, че в момента никой не се готви за избори и всеки чака грешки от опонентите.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.