Той беше задържан при акция в „Студентски град”

Младши разузнавач от сектор „Издирване” в столичното 6 РУ е полицаят, задържан с дрога вчера на територията на „Студентски град”. До акцията срещу него се е стигнало след анонимен сигнал за сделка за продажба на голямо количество наркотично вещество. Той изкарвал най-малко 1 000 лева на курс. 

Задържаха полицай от София при акция

34-годишният мъж е следен няколко месеца, разкри шефът на „Вътрешна сигурност” старши комисар Стефан Банков. Осигурявал наркотици за района на „Студентски град”. По информация на NOVA задържаният е бил наркоман и добре е познавал снабдителите с дрога в столицата.

„Моментът, в който той осъществява такъв тип престъпно деяние - като транспортиране и ескортиране, винаги ни убягваше. Знаете, това е много трудно. Той е служител, оперативен, с опит”, обясни Банков.

При обиск полицаят признава, че у него има дрога. Във вътрешния му джоб е намерен кокаин, а в колата му тревиста маса - марихуана. Наркотиците са общо около 100 грама, като на този етап няма данни колко дози могат да излязат от тях. Няма и изчисления колко биха стрували на пазара.

Служителят на полицията е отказал тест за наркотици. По време на сделката е бил в болничен и не е изпълнявал служебните си задължения. 

Задържаният столичен полицай бил куриер на бутикова дрога

По думите на Банков полицаят е обикновен куриер. „Той сам транспортира, съучастниците се установяват”, уточни той.

Служителят на реда се е занимавал от няколко месеца с нелегалната дейност, предимно на територията на „Студентски град”. Работил е в 6 РУ девет години. Срещу него текат и няколко дисциплинарни производства. Прокуратурата го е задържала за 72 часа.