200 000 българи тръгват на път

От тази вечер започват пет почивни дни за Великден и първи май. Следващата седмица работните дни са само два, защото ще почиваме и на Гергьовден.

200 000 българи тръгват на път за празниците. Данните са на Института за анализи и оценки в туризма. Това е причината трафикът да бъде засилен в цялата страна на входно-изходните артерии на големите градове.

На магистрала „Тракия” движението към 19 часа е интензивно, а полицията е на крак. Там, където е необходимо, органите на реда регулират автомобилите. Освен униформените - за нарушители следят и камерите, които засичат превишена скорост.

Междувременно автомобил се запали на магистрала „Тракия” на 51 км в посока Пловдив. Пострадали при инцидента няма, а движението е възстановено.

МВР със засилен контрол през предстоящите празнични дни

Около 30 000 българи - толкова ще пътуват по празниците в чужбина, по данни на Института за анализи и оценки в туризма. Някои от тях избраха Великден, за да отидат на море в Гърция. На граничен пункт „Кулата” още в следобедните часове се образува колона от автомобили.

Контролът на гръцките власти на пункта забави трафика и пътуващите трябваше да чакат около час. Голяма част от преминаващите бяха проверявани с бързи тестове, а изискването на Гърция продължава да бъде влизащите в южната ни съседка да представят отрицателен тест или документ за направена ваксина, както и QR код.

„Чакаме вече един час. Процедурата сега не знам каква е, имаме си отрицателен PCR, нова лична карта”, обясни пътуващ.

Колкото до пътуванията в страната, полиция регулираше трафика  на изходите на София. Тези, които тръгват на път, трябва да имат предвид, че Пътната полиция е извадила всички камери на пътя.

Заради ремонта на магистрала „Тракия” при Чирпан движението по обходния маршрут се усили, което засили и нетърпението на шофьорите. От полицията апелират с качването в колата шофьорите да бъдат търпеливи.