33-годишният нападател е с изтичащ договор

След като вчера стана ясно, че бащата и агент на аржентинската звезда на „Барселона” Лионел Меси - Хорхе, е бил на среща с президента на испанския клуб Жоан Лапорта, на която е обявил намерението на сина си да продължи договора си, в Испания излязоха с подробности относно предложението на „каталунците“ към своя капитан, пише Gong.bg.

Кои са най-скъпите футболисти в света? (ВИДЕО)

Основата задача изглеждаше как от клуба ще намерят средства да финансират новия му договор. „Deportes Cuatro“ твърди, че заплатата на Меси ще бъде намалена наполовина, но аржентинската суперзвезда няма да бъде на загуба поради продължителността на новото споразумение, за което се твърди, че е за период от 10 години.

Първите две години аржентинецът ще продължи да защитава цветовете на „Барселона”, а след това ще замине в САЩ, където се очаква да заиграе за тима на „Интер” (Маями), чийто собственик е Дейвид Бекъм.

Шави поздрави Меси за изравнения рекорд

След като Меси окачи бутонките, той ще се завърне на „Камп Ноу“, но този път като посланик и на работа в спортния отдел на клуба. Това ще бъде вид договор за цял живот, с който Лапорта ще получи свобода от икономическа страна.

33-годишният нападател е с изтичащ договор в края на юни и теоретично има право да преговаря с други клубове още от месец януари. Смята се, че „Манчестър Сити” и „Пари Сен Жермен” не се отказват от идеята да го привлекат.