В Париж снощи е бил предотвратен опит за събиране на рейв парти в квартал Берси

Френската жандармерия разпръсна вчера технопарти, организирано в нарушение на ограничителните мерки заради коронавируса с участието на над 400 души близо до централния град Дижон, предаде Франс прес. Това стана ден след намесата на силите на реда по време на друго незаконно събиране в западната област Бретан с участието на 500 души.

Технопартито се състояло в изоставен хангар в малкото селище Куше, на десетина километра от Дижон. Празненството било прекъснато през нощта след намесата на жандармерията, съобщи местната префектура.

Франция с първи случай на индийския вариант на COVID-19

Властите били информирани за незаконното събиране около 20 часа вечерта. В акцията участвали 140 жандармеристи и полицаи, както и хеликоптер на жандармерията, който наблюдавал околностите. Така било предотвратено присъединяването към партито на още 100-150 младежи, тъй като повечето от тях се върнали обратно като видели служителите на реда.

Други се опитали да влязат в хангара, но били отблъснати с "умерена употреба на сълзотворен газ", посочи същият източник.

Музиката била спряна към 2 часа през нощта и мястото постепенно било опразнено. Двама души били арестувани, сред които е предполагаемият организатор на незаконното събиране. Силите на реда са издали фишове за глоби на 205 души за неспазване на вечерния час.

Путин и Макрон обсъдиха кризата около Украйна и Навални

В Париж снощи е бил предотвратен опит за събиране на рейв парти в квартал Берси. Трима са арестувани, сред които организаторката, а 34 души са глобени. 

 

Източник: БТА