Звездата на българската естрада почина на 64 години

В четвъртък почина обичаната певица Ваня Костова. Нейни близки приятели споделиха в ефира на "Здравей, България" как ще запомнят звездата на българската естрада. 

„С мъжа ми не можем да свикнем с мисълта, че Ваня я няма. Тя имаше един от най-вълшебните и разпознаваеми гласове. Българската музика изгуби много. Ваня имаше страхотно чувство за хумор, умееше да обединява хората”, сподели певицата Мими Иванова.

Отиде си звездата на българската естрада Ваня Костова

Тя разказа един от спомените й с Ваня, който винаги ще пази. „Имахме мероприятие през едно далечно лято. То се провеждаше на една поляна пред един хотел. Имаше шатри, светеха фенери. Тъкмо започна програмата и токът спря. Ваня се беше сетила да вземе свещи. Мина над час и решихме да си тръгнем. Качвайки се в колите чухме, че някой пее. Пееше Ваня. Тя беше забавлявала хората сама в тъмното”, разказа Мими Иванова.

Музикантът Развигор Попов сподели, че ще запомни Ваня Костова като душата на компанията.

„Имал съм честта да бъда заедно с нея на една сцена. Това е глас, който ще помним винаги. Нейната музика ще остане завинаги с нас”, каза певецът Стефан Илчев.

В центъра на Бургас десетки хора поднесаха цветя в памет на българската певица. 

Държавният глава Румен Радев изказва съболезнования на семейството, колегите и близките на  Ваня Костова.

„Изпълненията на Ваня Костова създаваха за публиката неповторим емоционален свят. Тя превърна десетки красиви думи и ноти във вечно обичани песни“, заявява президентът в съболезнователното си писмо.

Радев подчертава, че безспорните успехи на обичаната певица на музикалната сцена са сред значимите примери, допринесли за авторитета на българското изкуство и култура.

„Духовната сила на личността опази неизменно висока класата на твореца Ваня Костова“, се казва още в писмото на държавния глава. 

Повече гледайте във видеото.