Пет партии се регистрираха днес

Само ден остава до края на регистрацията на партиите и коалициите, които искат да участват в изборите на 11 юли. Част от тях вече подадоха документите си. Този път партията на Васил Божков ще влезе в битката със собственото си име, а не през чужди листи.

5 партии се регистрираха ден преди изтичането на крайния срок. По обяд от „Има такъв народ” внесоха документите си в ЦИК. От партията на Слави Трифонов бяха лаконични за очакваните резултати от вота.

„Резултатът ще го покажат изборите  и хората, каквото кажат хората - това ще е. Единствената нагласа е, че тия избори трябва да са по-честни от предишните”, заяви Тошко Йорданов - "Има такъв народ".

Партията на Цветанов се регистрира в ЦИК

ДПС дадоха заявка за участие в предсрочните избори с над 7000 подписа. В условията на криза, от движението поискаха стабилност.

„ Отиваме на едни избори, които да произведат необходимото, за да има стабилност в страната”, посочи Мустафа Карадайъ,  ДПС.

Категорична сигурност за влизане в следващия парламент имат от  партията на Васил Божков. След регистрацията си от „Българско лято” отвориха листите си за хора от чужбина - който иска да участва, да кандидатства.

 „Дошъл е моментът всички да искаме справедливост, така че ние вярваме, че влизаме на тези парламентарни избори”, категоричен е  Борил Соколов, „Българско лято".

Въпрос: Г-н Божков ще води ли листа?

Отговор: Ще води - да!

Три коалиции се регистрираха в ЦИК за изборите (ВИДЕО+СНИМКИ)

При регистрацията си в ЦИК,  лидерът на „Републиканци за България”  обясни, че излизат на избори самостоятелно, защото няма да участват в безпринципни коалиции.

„45-тият парламент видяхме, че не е алтернатива на статуквото, което искахме всички ние да променим и точно за това ние сме за един прагматичен, истински реален диалог за секторни политики”, заяви Цветан Цветанов, "Републиканци за България".

Самостоятелно се явяват и от партия „Възраждане”.

„Избирателите трябва да знаят конкретно за кого да гласуват. „Възраждане” няма да се скрие зад коалиция”, категоричен е Николай Дренков, „Възраждане”.

До момента са се регистрирали 9 партии и 3 коалиции. А утре точно в 17 часа изтича и крайният срок за регистрация на партиите и коалициите за предстоящия вот. Очкава се документите си да внесат ГЕРБ, БСП и „Демократична, България”.

Репортер: Михаела Карабельова