Боксьорът отказа предложението на Петър Москов да стане част от партия КОД

Кубрат Пулев планира в бъдеще да създаде свой политически проект – „Велика България”. Боксьорът отказа предложението на Петър Москов да стане част от партия КОД. Засега Пулев остава на ринга.

„Смятам, че сега е моментът да дам още на бокса. Но след 10 години няма да мога. А политика мога да правя винаги. Аз от 10-15 години съм политик на България и промотирам българското”, заяви Пулев.

Кубрат Пулев: До вторник ще дам отговор дали влизам в политиката

Да влезе в политика обмислял отдавана. Вижда се не като участник в нечий отбор, а като водач на свой.

„Това не може повече да продължава. 30 и няколко години вече - падение на България. На всяко едно ниво и в спорта, и в социалната политика, и в образованието, и раждаемостта, която я няма никаква - макар че и аз трябва да допринеса”, заяви Пулев. „Даже съм запазил името „Велика България”. Ако направя нещо подобно, то ще е истинско. Бих привлякъл истински професионалисти във всяка сфера”

Отказвал участие в политически проекти, защото били зависими.

„На всички тях им беше ясно, че ако вляза в политиката, много от тях ще отпаднат завинаги от политическия живот. Ако Кубрат Пулев беше влязъл сега, щеше да бъде пълна изненада за всички, включително и за кукловодите, които гласят нещата”.

Пулев имал визия за нов модел на правене на политика.

„Аз живях в Германия, сега съм в САЩ и съм видял как работят хората”, коментира боксьорът.

Не изключва да бъде президент или премиер, но не това била главната му цел.

 

 

„Не съм се концентрирал върху нито един пост, на мен ми е интересна България и ми е интересен българския народ и това ме интересува”, каза Пулев.

Какви съперници са Бойко Борисов и Румен Радев? - Не трудни съперници. Хора, които защитават партийния интерес, личния интерес и всички други интереси преди българския.