Миналата година учени заключиха, че още през 2019 г. в отходните води на италиански градове е имало следи от COVID-19

Нови спорове около произхода на коронавируса. Световната здравна организация поиска от Италия да тества повторно материалите от важно проучване. Миналата година учени на Апенините заключиха, че още през 2019 г. в отходните води на италиански градове е имало следи от коронавирус. Това противоречи на теорията, че болестта е започнала от китайския град Ухан през есента на 2019 г.

Италианците казаха, че ще дадат на СЗО материалите за нов тест. В Китай пък отново са недоволни, че всичко това се прави под натиска на Съединените щати. Наскоро президентът Байдън поиска от американското разузнаване да започне отново разследването за произхода на коронавируса.

СЗО: Пандемията от COVID-19 далеч не е приключила

„Защо някои политици в Съединените щати са толкова обсебени с теорията за изпускането на вируса от лаборатория? Никакви доказателства няма за такова нещо. За да бъда директен - целта на тези американци е да намерят оправдание за провала на мерките срещу пандемията при тях и да възпрепятстват развитието на Китай”, заяви Уанг Венбин - говорител на Външното министерство на Китай.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК