Жители на града настояват за повече паркове и градини

Протест срещу застрояването във Варна. Жителите на града се събраха пред сградата на Общината. Те се обявяват за повече паркове и градини, като са против строежите в Морската градина и цялостното застрояване на града.

Всички нападки основно са против местната власт, а от своя страна от ГЕРБ във Варна дадоха брифинг, на който те нарекоха исканията на протестиращите популизъм.

Отново протест във Варна в защита на гората

„Във Варна изникват непрекъснато нови и огромни строителни чудовища, които буквално изяждат всяка зелена площ. Едни от големите проблеми е, че изчезва третият по големина парк на Варна – „Жеравен връх”. Там в момента никнат непрекъснато огромни строителни здания”, каза един от протестиращите.

Семейство от Варна - заложници на проблем с канализацията (ВИДЕО)

„Нашите опоненти изнасят фалшиви новини или прехвърлят техни грехове върху нас. Не е ли цинизъм партиите на реституцията да организират днес протест срещу строителството, а през другото време да адвокатстват собствениците? За нас това е прехвърляне от болната глава на здравата. Статистиката ясно сочи, че фактите не са такива, каквито ги изнасят”, заяви Павел Христов - административният секретар на ПП ГЕРБ-Варна.