Кой е селекционерът, стоящ зад отбора

Европа е футбол! Отложеното заради пандемията европейско първенство беше открито с бляскава церемония в Рим, на стадион „Олимпико” от легендите на „Рома” и „Лацио” Франческо Тоти и Алесандро Неста.

Футболната треска завладя 11 държави и милиони телевизионни зрители. В зрелищния спектакъл участие взеха легендарният Андреа Бочели и Боно от U2. Първият мач от първенството, Турция - Италия, завърши с 0 на 3.

 

 

През изминалата нощ Италия празнува след категоричния успех срещу Турция. Това е историческо постижение за тима. За първи път страната отбелязва три гола в един мач на европейски футболни финали. 

 

 

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.