Според народния представител имуществото на треньора трябва да бъде конфискувано

Лидерът на партия "Комунисти от Русия" Сергей Малинкович предлага националния отбор по футбол да понесе сериозни санкции заради отпадането си от UEFA EURO 2020. 

Според депутата тимът и треньорът Станислав Черчесов трябва да бъдат лишени от титлата "Заслужил майстор на спорта". 

„Те трябва да бъдат лишени от всички привилегии. Но на първо място трябва да има покаяние! А няма такова! Черчесов самодоволно обяснява, че сме играли добре", избухна Малинкович.

Той предлага в бъдеще футболистите да получават купони за храна вместо заплати, имуществото на селекционера да бъде конфискувано и той да бъде лишен от пенсия.

Дания разгроми Русия и се класира на 1/8-финалите на UEFA EURO 2020

По думите на Малинкович Кремъл трябва да призове Черчесов и да му отнеме всички медали и титли.

Руският национален отбор спечели 3 точки в груповата фаза на Европейското първенство и завърши участието си на последното място в своята група.

Ранното отпадане от този спортен форум се случва на Русия за трети път. За последно “Сборная” прескача първата фаза през 2008 г. Тогава страната стигна до полуфиналите на шампионата, проведен в Австрия и Швейцария.

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача. Финалът на първенството на 11 юли ще бъде излъчен съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.