Младата звезда на Франция се извини за пропуска си от дузпа

Младата звезда на Франция - Килиан Мбапе, се извини за пропуска си от дузпа срещу Швейцария в 1/8-финалния сблъсък на UEFA EURO 2020. След 3:3 в редовното време и продълженията се стигна до изпълнение на наказателни удари. Именно Мбапе пропусна решителната пета дузпа за Франция и „петлите” отпаднаха, пише Gong.bg.

Швейцария стори немислимото и отстрани световния шампион Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Трудно е да обърнем страницата. Мъката е огромна. Не успяхме да постигнем целта си. Моля за извинение за тази дузпа. Исках да помогна на отбора, но се провалих. За съжаление и това се случва в спорта, който толкова много обичам”, призна Мбапе. 

СЛЕД ОТПАДАНЕТО ОТ UEFA EURO 2020: Фmранция плаче, Пеле подкрепи Мбапе (ВИДЕО)

„Знам, че феновете са разстроени. Благодаря Ви за подкрепата и за това, че вярвахте в нас! Поздравявам отбора на Швейцария и им пожелавам успех в турнира. Ние трябва да си вземем урока и да станем по-силни в следващите изпитания”, допълни футболистът.

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача. Финалът на първенството на 11 юли ще бъде излъчен съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.