Хиляди се включиха в петиция 12 юли да бъде обявен за неработен

Остават два дни до финала на UEFA EURO 2020. В неделя или Италия, или Англия ще стане бъде новият шампион на Европа, пише Gong.bg.

Англичаните вече мислят за деня след финала. Над 300 хиляди подписаха петиция до премиера на Великобритания - Борис Джонсън, с предложение 12 юни да бъде обявен за почивен в цялата страна, без значение от резултата от финалния двубой. 

СЛЕД ПОЛОВИН ВЕК ОЧАКВАНЕ: Англия на финал на Европейско първенство (СНИМКИ)

Въпреки че петицията ще бъде разгледана на заседание в парламента, британската преса съобщава, че подобен развой точно в деня след финала едва ли е възможен. 

Медиите уточняват, че при триумф на „трите лъва” Джонсън със сигурност ще насрочи ден, в който цялата страна ще пропусне работа, за да отпразнува титлата. Вероятно това ще се случи след 19 юли, когато ще бъдат разхлабени мерките срещу коронавируса. 

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача. Финалът на първенството на 11 юли ще бъде излъчен съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.