Вижте каква е причината

Сериозни притеснения от зараза с COVID-19 разтърсиха лагера на Италия два дни преди финала на UEFA EURO 2020 срещу Англия. Трима души от медиите, работещи с „адзурите“, са дали положителни проби за вируса, съобщава Gong.bg.

Цялата база на италианските национали в Коверчано (близо до Флоренция) моментално е била затворена, а всички играчи и треньори са били подложени на тестове. Извикан е и специален екип за дезинфектиране на комплекса.

СЛЕД ПОЛОВИН ВЕК ОЧАКВАНЕ: Англия на финал на Европейско първенство (СНИМКИ)

„Шансът да има заразени играчи и треньори е много малък, но искаме да бъдем напълно сигурни. Всички открити тренировъчни занимания са отменени. Ситуацията в никакъв случай не е идеална предвид предстоящия важен мач“, обявиха от Италианската футболна федерация.

Тримата с положителните тестове са служители на националната телевизия RAI - един журналист и двама техници. Предполага се, че те са се заразили в Лондон. Двама от тях са дали позитивен резултат след полуфинала с Испания, а тестът на третия е направен в Коверчано.

Според източници от националния отбор на Италия, селекционерът Роберто Манчини и всички играчи са ваксинирани срещу коронавируса.

БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ: Почивен ден в Англия при триумф на UEFA EURO 2020?

Въпреки това в лагера на „адзурите“ се надяват, че няма да има футболисти с положителен тест, за да не се наложи да бъдат подложени под карантина и всички играчи да са на разположение на Манчини за финала на UEFA EURO 2020 в неделя.

В същото време стана ясно, че при пристигането си в Лондон преди мача с Англия италианските национали ще използват тренировъчната база на "Тотнъм".

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача. Финалът на първенството на 11 юли ще бъде излъчен съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.