Трима души са загинали от огнената стихия

Няма данни за пострадали или бедстващи български граждани при пожара в турската област Анталия в близост до курортното селище Манавгат, съобщават от МВнР.

Голям пожар бушува в Анталия (ВИДЕО+СНИМКИ)

По информация на посолството ни в Анкара турските власти са изпратили на място екипи на пожарната служба и полицията, като към момента бедствието до голяма степен е под контрол и не застрашава пряко туристическите зони.

Разследват причините за големия пожар край Анталия

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Анкара на следните телефонни номера: +90 312 467 20 71; +90 312 427 51 42.

Пламъците избухнаха вчера в района на град Манавгат, окръг Анталия. Трима души са загинали при пожара. Пламъците избухнали в сряда на няколко различни места в Манавгат. Огънят е унищожил няколко къщи, а жители на засегнатите райони са успели да избягат с автомобилите си.

Евакуирани са близо 20 села и квартали. Противопожаренсамолет, 19 хеликоптера, 250 коли и хиляда пожарникари продължават опитите да потушат пламъците. Междувременно голям горски пожар се разрази днес до турския курорт Мармарис. Огънят бушува съвсем близо до хотели и къщи. Евакуират се стотици туристи и жители на града.