След инцидента момчето е претърпяло 4-часова операция

Повдигнаха обвинение на собственика на питбула, нахапал 10-годишно дете в Самоков. По време на инцидента мъжът не направил никакъв опит да издърпа кучето, а просто пуснал повода, посочват от Районната прокуратура. Животното е било без наморник.

Питбул нахапа жестоко 10-годишно дете в Самоков

Инцидентът станал в събота край река Искър. Животното е нанесло сериозни травми по ръката на детето. Вуйчо му успява да го изтръгне от захапката на питбула, чупейки собствената си ръка. Детето е настанено в "Пирогов", където е претърпяло 4-часова операция на ръката. Има опасност да се наложи втора операция. Възстановяването ще продължи поне 6 месеца. Кучето е под наблюдението на лекари и към момента не проявява агресия.

„Детето пищеше много силно. Кучето се опитваше да му откъсне ръката. Може би 4-5 минути водехме борба, удрях го”, разказа  Радослав Малинов, вуйчо на пострадалото дете.

На мястото на инцидента, което е познато като “Учителския бент” в града, се събират десетки хора през уикенда. Точно те успяват да освободят детето от захапката на кучето.

Собственикът на кучето е криминално проявен и осъждан. Има регистрации за притежание на наркотици и за кражби. 

На адреса му в столичния квартал „Орландовци" не открихме никого. А близките на детето се надяват на справедливост, докато то мечтае да може отново да тренира баскетбол.

По неофициална информация  кучето е използвано за боеве. Това доказват и белезите по тялото на питбула.

Източник: БТА