Гори нерегламентирано сметище

Пожар край "Кремиковци". Пламна незаконно сметище в столичния квартал. То се намира близо до бившия рудник. По първоначална информация огънят е тръгнал от неизгасена цигара. 

Огънят се е запалил около 14 часа. На място пристигнали три пожарни коли, пет водоноски и булдозер. Според местни причината е цигара.

Снимка: Стоян Нешев, NOVA

„Виждам, че много хора пушат цигари по края. Затвориха пътищата, само за да не хвърлят боклуци, какво ли не се хвърля тук. Ама те пак продължават да хвърлят”, разказва Анелия. Нейната къща е на метри от огъня, но опасност няма. Освен екипи на пожарната на място имаше и екипи на Столичната община.

 

 

„Сметище се гаси с много пръст. От кмета на район „Кремиковци” сме поискали верижна техника да разпръсне пръста. Изляхме над 10 цистерни с вода. Колегите от пожарната са се справили със сухите треви”, обясни Красимир Димитров

Горящият терен е собственост на няколко фирми, каза кметицата на района. Мобилни станции на Столичната община ще замерят въздуха в района на „Кремиковци’, за да се установи дали има опасност за населението.

Снимка: Стоян Нешев, NOVA