Раздаването ще продължи до 19 ноември 2021 г.

Български червен кръст /БЧК/ започва раздаването на над пет тона хранителни продукти за най-уязвимите български граждани на 20 септември, съобщиха от организацията.

Оттам уточняват, че мярката в подкрепа на най-нуждаещите се реализира като част Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

БЧК възстановява курсовете по първа помощ

БЧК ще раздаде общо 5 465 тона храни на стойност 13 348 650 лв. Реално от хранителните пакети ще се възползват 550 962 уязвими български граждани, се посочва в съобщението.

Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства - по един голям хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг.

Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и девет вида консерви: зелен фасул, зрял боб, домати, зелен грах, гювеч, говеждо месо, говежди кюфтета, пиле фрикасе и риба.

МЗ и БЧК организират съвместна акция за ползите от ваксинацията

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 309 временни пункта в България и ще продължи до 19 ноември 2021 г. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Източник: БТА