Тя е получила тежки усложнения и пълна парализа на едната страна

Възрастна жена с инсулт е получила тежки усложнения и пълна парализа на едната страна на тялото, след като е преседяла над шест часа на път, блокиран от екоактивисти. Синът на жената разказа историята й в радиоефир за първи път, пише Дейли Мейл.

Около 80 активисти от групата „Изолирайте Великобритания“ за трети път блокират една от основните пътни артерии на Острова - път М25, а паралелно блокади има и на М3 и М11.

Демонстрантите бяха мащабно критикувани, а ръководителите на полицията бяха подложени на силен обществен натиск заради начина, по който се справят с протестите. Видео, публикувано по-рано тази седмица, показва полицай, който спира движението, за да позволи на протестиращите да се качат на магистралата. Полицията си навлече и още гневни критики, след като се появиха снимки, на които се вижда как някои протестиращи присъстват и на трите демонстрации, въпреки че преди това са били арестувани.

Говорител на Асоциацията на британските шофьори също разкритикува действията на полицаите: „Полицията не е изпълнила дълга си. Време е шефовете на полицията да решат на чия страна са. Действията на тези хора са абсолютен позор".

Източник: БГНЕС