Днес температурите ще са между 25 и 30 градуса

В последните дни на септември ще посрещнем ново захлаждане, което ще ни напомни за есента. От североизток над страната ни ще нахлува студен въздух, с който температурите ще се понижат осезаемо.

В понеделник все още ще е топло, с температури следобед между 25 и 30 градуса. В ранните часове в североизтока ще има условия за образуване на мъгли. В същото време от запад облаците ще се сгъстяват. Превалявания в хода на деня ще има вечерта на изолирани места, най-вече в западната част на страната.

 

 

От вторник времето ще поеме курс към есенно захлаждане. Вятърът ще се обърне от изток-североизток и с него температурите ще се понижават. Вторник и сряда ще са дните с по-значителни валежи, макар това да се усети най-вече в западната половина на страната.

В самия край на септември валежите ще са оскъдни и на малко места, но температурите ще останат ниски – дневните стойности ще се колебаят между 15 и 20 градуса.

В първите дни на октомври ще е студено. В ранните часове ще има условия за падане на слани. За 4, 5 и 6 октомври обаче метеорологичните модели прогнозират няколко топли дни, когато се очаква пренос на топъл въздух от Средиземноморието. Термометрите отново ще достигнат летни стойности в отделни части на страната. Затоплянето обаче създава предпоставки за мъгла в ранните часове.

Двуседмичният период ще приключи с преминаване на студен фронт от запад на изток, с който времето ще има есенни нюанси – ниски температури и валежи, които в някои високи планински райони ще са от сняг.