178 са регистрираните случаи на коронавирус в Шуменско за последната седмица

Момиченце на два месеца от Шумен е най-малкият заразен с коронавирус жител на областта през изминалата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Регистрирани през седмицата са и четири случая на положителни проби за COVID-19 в организирани детски колективи в Шуменско - в четири училища. Инспектори на здравната инспекция са провели епидемиологично проучване на хората с положителен резултат, установили са контактните лица, които са уведомени за срока и условията за поставянето им под карантина.

Над 400 души с COVID-19 са в интензивни отделения

178 са регистрираните случаи на коронавирус в Шуменско от 20-и до 26 септември, с 67 по-малко от предходната седмица. Регистрираните положителни проби за COVID-19 в Единната информационна система за областта достигнаха 11 326.

От началото на пандемията починалите с коронавирус в Шуменско са вече 686.

РЗИ продължава да организира "зелени коридори" със свободен достъп до ваксини срещу COVID-19 в общо шест имунизационни кабинета в Шуменско. Графикът за работа им се публикува на сайта на здравната инспекция. Вече са ваксинирани 52 834 жители на областта, от които 26 710 са със завършен имунизационен курс.