Обсъжда се въвеждането на локални мерки в областите с висока заболеваемост

Въпреки увеличаването на броя на заразените с коронавирус, нов локдаун все още не е наложителен. В някои области броят на заполелите е по-висок и ще се обсъди възможността за въвеждане на локални мерки. Такова мнение изрази главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. 

11% положителни проби за COVID-19

"Неприемливо висок е броят на приетите в болница и на починалите", подчерта той. И допълни, че основната причина за повишаването на заболеваемостта не е събирането на децата в училище, а неспазването на мерките.

Д-р Аспарух Илиев: Високият процент на заразените ваксинирани е заради купени сертификати

По темата за починалите ваксинирани Кунчев коментира, че изобщо не може да се говори за ваксинален пробив. "Обикновено това са хора в доста напреднала възраст и с придружаващи заболявания, при които всяка инфекция би могла да доведе до евентуална смърт", обясни експертът. Според него здрави хора на средна възраст няма нужда да си поставят трета доза от ваксините.

Той заяви, че има сигнали и съмнения за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация, които ще бъдат проверявани, въпреки че подобни нарушения трудно се доказвали. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА