Остава неясен въпросът дали камера е заснела покушението

Продължава издирването на убиеца на Георги Христов, който беше застрелян показно пред стадион „Георги Аспарухов" в София. Христов, който е осъждан за грабеж и убийство, и е пуснат предсрочно от затвора - беше застрелян вчера сутринта, докато отива на фитнес.

Опасни бизнес връзки в чужбина – сред версиите за убийството пред „Герена”

Според източници на NOVA - 44-годишният мъж може да е станал жертва на отмъщение, заради опасни бизнес връзки зад граница.

Според криминални психолози, когато жертвата е престъпник, е по-трудно да се предвиди кой може да го е убил.

„Това в стихотворението не работи - "отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек", не става така. Обикновено такива хора продължават. Те най-много в затвора да научат нови умения и познанства”, казва криминалният психолог Тодор Тодоров.

През 2002г. Георги Христов извършва грабеж и убийство, а след това бяга в чужбина. След издирване е заловен и осъден на 14 години затвор. Пуснат е предсрочно и пробацията му приключва през 2020г.

„Жертвата е с дълъг криминален стаж. Много хора биха имали интерес и биха искали най-вероятно той да бъде убит”, казва още Тодоров.

Показно убийство на стадион „Герена“

Изборът на публично място за стрелбата - пред фитнес на стадион "Георги Аспарухов", също не е случаен.

„Там бдителността ще бъде най-занижена”, казват специалистите.

Никой от залата обаче не е забелязал съмнителни хора, които да следят някого, казва собственикът на фитнеса. Остава неясен въпросът дали камера е заснела покушението. Не е ясно и дали опожареният

Криминалистите продължават работа по случая и проверяват - с кого се е срещал мъжа преди фаталния изстрел.