Несъобразена скорост и намалена видимост са част от предпоставките за ПТП-тата

Ежедневни катастрофи на столично кръстовище. За това сигнализираха зрители на NOVA от кв. „Манастирски ливади”. Несъобразена скорост и намалена видимост са част от предпоставките за произшествията, твърдят хората и настояват там да бъде поставен светофар. Жители на квартала са подавали десетки сигнали за проблемното кръстовище на бул. „Тодор Каблешков” и ул. „Родопски извор”.

Коли пометоха двама пешеходци в София

„По пътното платно почти винаги има паркирани автомобили, които пречат на видимостта. „Родопски извор” е една от централните артерии за вход и изход на квартала, който има много лоша инфраструктура. Има и любители на високите скорости, както и мотористи. А кварталът е населен предимно с млади хора с деца. Нашият апел е да се сложат повече пешеходни пътеки и да има по-сериозен контрол. Подаваме сигнали за този проблем от години”, разказва Нели, която отдавно живее в квартала.

„Още преди година съм разговарял с колегите от Дирекция „Анализ на трафика” и вече имаме изготвен проект за цялостна промяна на кръстовището. Ще бъдат изградени пешеходни пътеки и светофари, за да намалим опасността при излизането от квартала и пресичането”, каза зам.-кметът на район „Витоша” Кънчо Кънев.

Остава проектът да бъде съгласуван с експлоатационните дружества. Според Кънев той ще се реализира до 6-7 седмици.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.