От своя страна журналистът Явор Дачков смята, че Пеевски не би се явил на разпит, ако имаше опасност за него

"По-силен удар спрямо Пеевски от „Магнитски“ едва ли бихме могли да си представим, всички знаем, че е имал скрити бизнеси и офшорки. Самата ДПС трябва да даде обяснение защо Пеевски не е упоменал в декларацията си въпросните офшорки и данни". това сподели в "Денят на живо с Наделина Анева" политологът Слави Василев.

Той смята, че Пеевски е минало, Борисов също, те амортизирани, хората не искат такива политици да ги управляват. А за ГЕРБ проф. Герджиков е начин да се избегне втора партийна катастрофа спрямо Румен Радев.

"Хората са се отвратили от българската политика, затова появата на новите субекти скоропостижно правят впечатление", допълни Василев.

Според него ако Кирил Петков и Асен Василев не успеят да съберат 121 депутата посредством коалиции, нищо чудно да отидем на още един избори. А основният разлом не е между леви и десни, а почтени и непочтени.

АФЕРАТА "ПАНДОРА": Няколко институции проверяват българската следа в скандала (ОБЗОР)

От своя страна журналистът Явор Дачков смята, че Пеевски не би се явил на разпит, ако имаше опасност за него. Той подчертава, че няма никакво значение кой е втория българин в досиетата „Пандора“.

"Инициативните комитети се правят за параван на партиите, които да издигнат своя кандидат. Това е начин на политиците да играят своята игра. От 30 години не си спомням кампания с толкова силни кандидати за президент. Невяна Митева е голяма находка, може да се превърне в звезда на кампанията на Герджиков", заяви още журналистът.

По думите му Костадин Костадинов ще вземе от патриотичния вот.

"Мисля, че ще има кабинет, Василев и Петков могат да се коалират с всички, те са играчи, които влизат заради участието във властта, не за да променят България. Ако обаче има шоково увеличение на цените може да има нови избори. На хората Петков им е симпатичен и ако е подал декларация с невярно съдържание и още е бил гражданин на Канада, хората няма да спрат да го обичат", коментира Дачков.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.